Boris Milićević poziva LGBT zajednicu da glasa

Pozivam sve lezbejke, gejeve, biseksualne i trans osobe u Srbiji da u nedelju, 24. aprila, izađu na izbore, jer samo aktivnim učešćem u političkom životu svi možemo da utičemo na politička dešavanja, a izlazak na izbore je prvi korak u političkom uključivanju LGBT zajednice, izjavio je član Glavnog odbora SPS-a Boris Milićević.

“To pokazuju i evropske države koje su dostigle najviše standarde u zaštiti prava LGBT osoba. Tako je izlaznost u Holandiji 2012. bila 75 odsto, u Nemačkoj 2013. godine 72 odsto, Švedskoj 2014. 86 odsto, Velikoj Britaniji 2015. 66 odsto”, napomenuo je Milićević.

Masovnim izlaskom, građanke i građani tih država pokazuju veliku svest, kolika je njihova moć u kontroli vlasti i koliko je svaki glas vredan, smatra Milićević.

“Dodatni argument za izlazak LGBT osoba na izbore je i jačanje ekstremne desnice u Srbiji. Naš izlazak na izbore će usporiti, možda čak i zaustaviti ovaj proces, koji je sigurno protiv interesa LGBT zajednice”, ocenio je Milićević.

Zato je neophodno da LGBT osobe ne samo izađu na izbore, već ubede i svoje roditelje, familiju, prijatelje, poslovne partnere da učine isto, zaključio je Milićević.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.