Londonski ponosan autobus sada i kao maketa



corgi-ride-with-pride-modelPoznati proizvođač maketa vozila Corgi izbacio je model autobusa londonskog gradskog prevoznika (Transport for London – TFL) u duginim bojama koji se prvi put pojavio na ulicama britanske prestonice marta 2015. godine.

Autobus u duginim bojama TfL pojavio se marta pretprošle godine povodom 10 godina postojanja LGBT organizacije londonskog javnog prevoznika i inspirisao je mnoge druge gradove da učine isto.

Vozilo je obavijeno duginim bojama i na sebi ima natpis „Vozite se sa ponosom (Ride With Pride)“.

Njime je TfL pokazao podršku svim putnicima koji koriste njihove usluge pred godišnju Paradu ponosa.

Prvo je planirano da ostane na ulicama 12 meseci, ali pošto je toplo prihvaćen od javnosti nastavio je da se kreće Londonom do kraja 2016. godine – prvo na liniji osam, a kasnije 15.

Nakon njega pojavila su se taksi vozila i putnički voz, a slični autobusi su se pojavili i u Torontu, Kalgariju i Brajtonu.

Inicijativu je pokrenuo bivši predsednik OUTbound, organizacije LGBT radnika TFL, Martin Louks koji je rekao da je neverovatno ponosan Corgi maketom.

„Bio sam tako uzbuđen kada nam se Corgi javio sa idejom da urade minijaturu Ride with Pride autobusa. Ostvario mi se dečački san. Naš autobus u duginim bojama je poznat širom sveta i sada može svako da ga poseduje. Ovo je pravi način mejnstrimizovanja različitosti i ponosan sam da budem deo toga“, rekao je on za jedan britanski gej portal.

It was initially supposed to stay in service for 12 months. However, it was so warmly received that it continued to appear on London’s streets until late 2016 (moving from the 8 to 15 route).

Its arrival was followed by a rainbow emblazoned taxi cab and Dockland Light Railway train, while similar initiatives have been used on buses in Toronto, Calgary and Brighton.

The initiative was driven by the former head of OUTbound, Martyn Loukes BEM. He told GSN that he was incredibly proud to see the rainbow bus commemorated in model format.

Model možete posedovati i vi za simboličnu cenu od £38.99 ($48.31/€45.56/RSD5626.71).

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.