I Madrid dobija gej semafore za prajdGrad Madrid postavlja nove pešačke semafore koji će imati simbole istopolnih parova, a sve u sklopu priprema prestonice Španije za ovogodišnji World Pride festival zakazan za kraj juna.

Umesto jednog zelenog čovečuljka koji će signalizirati da je sigurno preći ulicu, njemu će se pridružiti partner istog pola, a njih dvojica će se ponekad držati za ruke i između će biti nascrtano jedno srculence.

Na 72 raskrsnice španske prestonice biće postavljeni i semafori sa lezbejskim parovima kao deo inicijative koju je pokrenula administracija levičarske gradonačelnice Manuele Karmene.

Gradske vlasti razmišljaju i da postave pešačke prelaze u duginim bojama umesto tradicionalnih tokom festivala koji će trajati od 23. juna do 2. jula.

Gej prajd se održava svakog leta u Madridu, privlačeći više od dva miliona posetilaca, ali ove godine se očekuje da fiesta bude nikad veća, pošto će grad ugostiti World Pride.

Proslava će se održavati u kvartu Chueca, a ogroman gej parada će biti održana 1. jula. Očekuje se više od tri miliona učesnika.

Postavljanje novih semafora će koštati 21,747 evra, a od festivala se očekuje da grad zaradi više od 300 miliona evra.

Gej parada u Madridu je postala najveća takva manifestacija na planeti zahvaljujući EuroPride-u koji je održan 2007. godine u tom gradu.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.