Misterb&b prikupio 8,5 miliona dolara kako bi konkurisao Airbnb na LGBT tržištuDa li postoji prostor za sitnije, a fokusiranije konkurente Airbnb? Francuski startap Misterb&b misli da ima. Ova kompanija je prikupila 8,5 miliona dolara u investicijama kako bi razvili platformu za iznajmljivanje stanova, fokusiranu na LGBT zajednicu.

Kako im ime nagoveštava, Misterb&b je krenuo od gej ljudi, ali kompanija kaže da žele da postanu inkluzivna platforma za LGBT zajednicu. Iako ćete naći puno apartmana u gej četvrtima na Airbnb, vi ne znate ko je osoba sa kojom imate posla.

Osnivač Misterb&b Matje Jost tvrdi da ovo može biti problem pošto je imao loše iskustvo sa domaćinom kada je putovao sa svojim partnerom. A ovo može postati još gore ako idete u državu u kojoj je homoseksualnost i dalje nelegalna.

Kada bukirate stan na Misterb&b, svi ste deo iste zajednice i ne morate da lažete svog domaćina. A ako ste turista koji voli da pita svog domaćina za savete, možete više naučiti od svog domaćina kada su u pitanju mesta za izlazak u nepoznatom gradu.

Trenutno, Misterb&b radi sa 100,000 vlasnika stanova u 135 država. Dok šetate po sajtu imate osećaj kao da ste na Airbnb, tako da ćete se osećati kao kod kuće.

Sada se vratimo na početno pitanje na trenutak. Airbnb je postao sveobuhvatni džin. Sada je prevelik da bi probao i ništa ga neće zameniti. Ali, Airbnb je stvorio i neiskorišćen prostor u kome još ima mesta za rast.

Zato je Onefinestay uspeo da stvori Airbnb visoke klase, a zatim ga je AccorHotels kupio za 170 miliona dolara. Misterb&b je još jedan dobar primer fokusiranog startapa nastalog na osnovi koju je postavila kompanija koja je lider.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.