Kako svetske kompanije (ne) podržavaju LGBT zajednicu u SrbijiMnoge transnacionalne kompanije koriste maj i jun kao period kada izbacuju proizvode kojima podržavaju LGBT zajednicu u njihovim matičnim zemljama. Te proizvode nećete naći u radnjama u Srbiji i drugim zemljama koje nisu raj za nas malo drugačije.

Prvi na listi je Adidas koji je izbacio tzv. Pride Pack proizvoda. U pitanju su manje ili više šarene patike u duginim bojama po ceni od 100 do 200 dolara. Boje ponosa možete naći i na njihovim trenerkama, majcama, topićima, torbama, kačketima. Teško ćete ih naći u srpskim radnjama, niti su ovi modeli reklamirani u Srbiji kao podrška LGBT zajednici, ali tu je uvek internet, pa pripremite vašu karticu i pokažite ponos, uvećavajući prihod Adidasu.

Nike je rešio da bude dosta diskretniji u nastupu puštajući u prodaju potpuno beo Air Max Zero „Be True“ model patika. Jedino kako možete provaliti da je u pitanju „gej zavera“ je vazdušni đon, koji treperi u duginim bojama.

Ova kompanija je vlasnica i brenda Converse, poznatog po čuvenim „starkama“. Mnogi će imati sreću da biraju između gomile šarenih modela legendarnih patika, ali već na hrvatskom sajtu nema „YES TO ALL“ programa.

O podršci McDonald’s restorana LGBT zajednic, ali u Vašingtonu, možete čitati ovde.

Pored toga što su omiljene bombone mnogih, Skittles su i sponzor parade ponosa u Londonu. Oni su prošle godine rešili da podrže zajednicu na specifičan način – ponudili su pakovanje svog proizvoda bez onoga po čemu je upravo prepoznatljiv – bez duginih boja. U reklami kojom promoviše ovaj potez kompanija kaže da je jedino duga LGBT zajednice bitna u mesecu ponosa i da upravo zato izdaju crno-belo pakovanje svojih bombona.

Zato, da bi ove i još mnoge druge kompanije rešile da vas otvoreno cimaju za vaš novac, baš kao na trulom zapadu, svi uzmite po neki bonbon i vidimo se na paradi ponosa u Beogradu 24. juna! 😉

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.