Facebook korisnici se žale da gej prajd dugme ne pomaže transrodnim osobamaNisu svi u Facebook LGBT zajednici preterano zadovoljni novim dugmetom za reakcije koji je uveo Facebook 9. juna povodom Meseca ponosa koji se obeležava širom sveta.

Neki od njih tvrde da ova nova reakcija zapravo ništa ne čini kako bi se pomoglo transrodnim osobama.

Većina žalbi korisnika na zvaničnoj LGBT Facebook stranici kaže da bi ova društvena mreža trebalo da se fokusira na bitnija pitanja od puštanja zastavice duginih boja.

„Prajd je mnogo više od slavljenja“, kraže jedan korisnik. „Šta mislite o tome da obezbedite sigurnost trans osobama i da promenite vašu politiku o imenima profila, čime bi se omogućilo da trans narod koristi ime za koje misle da im odgovara?“

Facebook je otkrio svoje dugme sa zastavicom duginih boja, tvrdeći da želi da pokaže podršku gej zajednici.

„Dok počinju proslave ponosa širom sveta, Facebook je ponosan da podrži našu raznovrsnu zajednicu, uključujući i one koji su se identifikovali kao gejevi, lezbejke, biseksualne, transrodne ili osobe koje ne usaglašavaju svoj rod sa binarnim podelama“, saopštio je Facebook.

Međutim, mnogi korisnici su uznemireni što transrodne osobe još uvek imaju problema da promene ime po svom izboru. Oni traže da Facebook ukine tu politiku.

Zvanična FB stranica naglašava da su poboljšali politike kod promene imena, ali mnogi korisnici smatraju da to nije dovoljno.

„Proslavljajte ponos tako što nećete da suspendujete naloge trans ljudi kada promene svoje ime na Facebooku pre nego što odluče da li će uopšte menjati svoja dokumenta“, napisao je jedan korisnik.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.