Duh ljubavnika rimskog imperatora progoni Sajmona Kauela u njegovoj novoj kući

Sajmon Kauel je oktobra prošle godine kupio za sebe, svoju partnerku Lorin Silverman i njihovog petogodišnjeg sina Erika kuću vrednu 15 miliona funti, ali je uz nju navodno dobio i podstanara – duha Antinoja, ljubavnika rimskog cara Hadrijana.

Bivši vlasnik kuće Kristijan Levet tvrdi da je on lično doveo duha u kuću slučajno kada je 2014. godine nabavio statuu Antinoja.

„Statuu su doneli u sanduku. Kada sam zaključavao kuću čuo sam kako se ruše teški predmeti u ostavi gde je Antinoj ležao u kutiji. Isto se ponovilo naredne dve noći, iako u toj prostoriji nije bilo nikoga“, tvrdi ovaj milijarder, vlasnik hedž fonda.

Sajmon veruje da ovo nije samo urbana legenda, pa neki tvrde da će sigurno pozvati isterivače duhova.

Kauelove nove komšije su dolile ulje na vatru, pošto svedoče da su čule neobjašnjive zvuke iz kuće dok je u njoj živela Levetova porodica. Čuo bi se tup udar iz spavaće sobe na spratu, a sledeće noći koraci u prizemlju.

Antinojeva priča je tragična. Poznat po svojoj lepoti, bio je Hadrijanov miljenik. Par je rado išao zajedno u lov i mnogi su pretpostavljali da su bili ljubavnici.

Umro je oktobra 130. godine putujući Nilom, a uzrok smrti ni do danas nije utvrđen. Mnogi spekulišu da ga je ubio neko sa dvora, ljubomoran zbog njegove veze sa Hadrijanom koji je vladao Rimskim carstvom od 117. do 138. godine.

Drugi tvrde da je pao sa broda i udavio se u Nilu, dok neki veruju da se ubio.

Nakon smrti Antinoja, Hadrijan je stvorio njegov kult. Antinoj je od tada poznat kao heroj i „gej bog“, zbog čega su i pagani i Hrišćani pokušali da suzbiju taj kult.

Još ćemo videti da li gej duh opseda sudiju iz Iks faktora, ali ovo nije prvi Kauelov susret sa paranormalnim.

Pre tri godine on je rekao da je oduvek imao kontakt sa onostranim.

On je tada rekao da mrtvi samo hoće da uspostave kontakt i da nas pozdrave.

„Imao sam duha u kući kad sam živeo u Kingston Hilu. Jedne noći kod mene su prespavali moji mama i tata. Čuo sam udaranje na vrata moje spavaće sobe. Pitao sam mamu i tatu da li su oni kucali na moja vrata, što su oni negirali. Takođe, i moj pas se prestravio“, tvrdi Kauel.

On kaže i da je sledećeg dana čuo kako stvari u kuhinji padaju na pod.

„Nema logičnog objašnjenja. Nije bilo vetra, ali se definitivno osećalo prisustvo duha. Ipak, nisam se uplašio.“

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.