VOA: Presuda napadačima na čoveka zbog ljubičaste torbe preblaga, tužilaštvo najslabija „karika“

„Dobro je što je država tako brzo uhvatila počinioce i ceo slučaj privela kraju, to jeste za pohvalu, ali ono što je potpuno neprihvatljivo je blaga kazna, kazna koju mnogi mogu da čitaju kao podršku nasilju“, rekao je za Glas Amerike Boris Milićević, dugogodišnji gej aktivista, danas funkcioner vladajuće Socijalističke partije Srbije.

„Međutim, to je posledica uopšte blage kaznene politike kad su u pitanju krivična dela koja uključuju fizičko nasilje – od porodičnog nasilja, preko vršnjačkog do nasilja prema LGBT osobama. Mi imamo problem što počinioce tih dela ne kažnjavamo dovoljno oštro“, rekao je Milićević.

Boris Milićević naglašava da je vrlo opasno to što se ovakvi napadi dešavaju i s obzirom na to da se za dve godine održava Europrajd u Beogradu. Država, nastavlja, „mora da pokaže da nikakvo nasilje nije dozvoljeno prema LGBT osobama, inače ćemo stvarno da se ozbiljno obrukamo te 2022“.

„Jednostavno, ako vam dođu desetine hiljada, a možda i stotine hiljada LGBT osoba iz Evrope, a ako država Srbija pre toga ne pokaže čvrstinu i odlučnost u borbi protiv nasilja, mi ćemo imati vrlo nasilan Europrajd, što mislim da ne odgovara niti državi, niti LGBT zajednici u Srbiji, niti evropskom prajd pokretu“, kaže Milićević.

https://www.glasamerike.net/a/presuda-napada%C4%8Dima-na-%C4%8Doveka-zbog-ljubi%C4%8Daste-torbe-preblaga-tu%C5%BEila%C5%A1tvo-najslabija-karika-/5156576.html

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.