Krivična prijava zbog pretnji

Protiv pet osoba (M.M, D.V, D.C, D.C. i I.S) podneo sam krivične prijave zbog pretnji koje su mi uputili tokom jula i avgusta 2022. godine u periodu pred održavanje Evroponosa, čime su izvršili krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 1 Krivičnog zakonika, u vezi za članom 54a Krivičnog zakonika.

Oni su slali poruke i ostavljali komentare na mojim profilima na društvenim mrežama sadržine „Najebali ste“, „Sve to treba pobiti motkom“, „Mamu vam jebem, treba vas sve u Aušvic i ko Hitler, gas i sve sve vas skloniti sa zemlje“, „More jebem vas u usta sve komplet, nemoj te ja potražim. Da nećeš možda i kafu da vam da narod mame vam ga izdajničke.“

„Iz navedenog je jasno da su osumnjičeni ugrozili sigurnost oštećećnog pretnjom da će napasti na život i telo oštećenog, sve iz mržnje zbog seksualne orijentacije oštećenog, odnosno zbog toga što je oštećeni homoseksualac, zbog čega podnosilac krivične prijave smatra da postoji osnovana sumnja da su navedena osumnjičena lica izvršila krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 1 Krivičnog zakonika, u vezi sa članom 54a Krivičnog zakonika“, tvrdi se u krivičnoj prijavi.

Više puta sam bio žrtva fizičkih i verbalnih napada. Zato se nadam da će Više javno tužilaštvo u Beogradu i srpsko sudstvo pokazati još veću efikasnost u kažnjavanju počinioca nego u slučaju Bojana Petrovića iz Smedereva koji mi je pretio 2018, a pravosnažno je osuđen tri godine kasnije na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine.

Posebno se nadam da će tužilaštvo biti efikasnije u radu na ovom slučaju nego na slučaju protiv lica koje me je nožem napalo u noći između 9. i 10. maja 2021. godine.

Iako je lice ubrzo nakon što me je jurilo da me izbode nožem u blizini mog doma uz povike „Zaklaću te, pederu“ privedeno u policijsku stanicu, i uprkos tome što je u policiji priznalo da me je jurilo s nožem u rukama, o čemu je policija obavestila dežurnog tužioca uz zahtev za zadržavanje u pritvoru, koliko je meni poznato, tužilaštvo nije preduzelo nikakve radnje, a osumnjičeni je pušten na slobodu.

Ubeđen sam da država nema nameru da diskriminiše LGBTIQ osobe u ostvarivanju prava garantovanih Ustavom i zakonima, kao i preuzetim međunarodnim obavezama, a pogotovo da ne želi da diskriminiše svoje službenike i siguran sam da će i ovaj slučaj biti rešen u moju korist, kako pravda zahteva.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.