Stefano Gabana zaratio sa gej zajednicom zbog haljine Melanije Tramp

stefano-gabbana-melania-trump




Buka oko garderobe Melanije Tramp nastavlja da deli svet mode – i još jedan veliki dizajner je zauzeo stranu u ratu.

Industrija je podeljena oko toga da li da oblači buduću prvu damu ili ne.

Stefano Gabana, polovina nekada bračnog, a sada samo dizajnerskog dua Dolce & Gabbana, uleteo je pravo u unakrsnu paljbu kada je okačio na Instagramu fotografiju Melanije obučenu u jednu od njegovih haljina sa dočeka Nove godine, koristeći heštagove #MadeInItaly i #DGWoman.

Ovaj post je naleteo na salvu kritika, ali i puno podrške. Jedan od komentatora je rekao: „Tužno je kada gej dizajner ne brine o drugim grupama koje su na udaru.“

Gabana je uzvratio osuđujući „ignorantske krtike“. Dodao je: „Ne zovi me gej, molim te. Ja sam muškarac. Koga ja volim je moja privatna stvar!!!“

Jedan od pratialca Gabane na Instagramu je uporedio Melaniju sa Hitlerovom ljubavnicom Evom Braun, a kreatora uporedio sa Hugom Bosom koji je dizajnirao nacističke uniforme i Koko Šanel, koja je takođe bila poštovalac nacističkog vođe. Takođe, on je podsetio Gabanu da je i Musolini bio #MadeInItaly.

Američki dizajneri Tom Ford i Mark Džejkobs su odustali od dizajniranja odeće za Melaniju. Ali su zato Tomi Hilfiger i Kalvin Klajn su stali na njenu stranu kao i predsedavajuća Saveta modnih dizajnera Amerike Dajen fon Firstenberg, koja je rekla da „Melanija zaslužuje poštovanje kao i sve prethodne prve dame“.

„Naša uloga kao dela modne industrije je da promovišemo lepotu, uključivanje i različitost. Svi bi trebalo da budemo najbolji koliko je to moguće i da utičemo našim primerom“, zaključila je ona.

Dolce & Gabbana su bili meta bojkota pre par godina kada su veštački začete bebe proglasili „hemijskom siročadi“ iz „iznajmeljene materice“. Takođe, rekli su i da istopolni parovi ne bi trebalo da gaje decu jer „porodica nije privremena moda“ i da potomstvo „mora biti čin ljubavi“.

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.